Welkom bij Motivation@Work: Innovatie in Arbodienstverlening

Bij Motivation@Work onderscheiden we ons in de arbodienstverlening door onze innovatieve aanpak, die volledig is gericht op het versterken van de zelfregie van de medewerker. Onze methoden en persoonlijke benadering zijn niet alleen geavanceerd, maar ook volledig afgestemd op het empoweren van individuen binnen jullie organisatie. Dit wordt ondersteund door onze transparante en eerlijke kostenstructuur, die aansluit bij de hedendaagse behoeften van werkgevers en werknemers, met de nadruk op de autonomie van de medewerker.

Empowerment@Work: Medewerkers aan het stuur

Bij Motivation@Work staat de empowerment van medewerkers centraal in onze benadering van gezondheid en inzetbaarheid. Onze aanpak is specifiek ontworpen om medewerkers die werken, maar toch klachten ervaren, optimaal te ondersteunen. Met behulp van effectieve tools zoals de Work Ability Index en positieve gezondheidsvragenlijsten, stellen we medewerkers in staat om zelf de regie te nemen over hun inzetbaarheid. Dit stelt hen in staat om zelf risico's te identificeren en proactief aan te pakken, wat een cruciale stap is in het voorkomen van verzuim.

We versterken zelfregie door elke medewerker een persoonlijk account te bieden op ons 'Vitaal@Work'-platform. Hier kunnen ze zelf afspraken maken met inzetbaarheidsdeskundigen en hun eigen plan van aanpak opstellen en evalueren. Deze aanpak zorgt ervoor dat medewerkers niet alleen de beslissingen nemen, maar ook de koers bepalen voor hun eigen inzetbaarheid en vitaliteit. Door medewerkers aan het roer te zetten van hun inzetbaarheidstraject, bevorderen we niet alleen hun welzijn, maar ook hun betrokkenheid en productiviteit binnen de organisatie.

Inclusieve aanpak en transparante kosten

Bij Motivation@Work onderscheiden we ons door een inclusieve aanpak in onze dienstverlening. In tegenstelling tot andere aanbieders, waar extra betaald moet worden voor interventies om de inzetbaarheid te verbeteren, zijn deze bij ons standaard inbegrepen. Dit betekent dat je als werkgever niet voor onverwachte kosten komt te staan wanneer er behoefte is aan specifieke interventies om de gezondheid en inzetbaarheid van je medewerkers te ondersteunen.

Wij begrijpen dat transparantie in kosten essentieel is voor elke organisatie. Daarom hanteren we een heldere kostenstructuur met een vast tarief per medewerker. Dit zorgt voor duidelijkheid en voorkomt onverwachte financiële verrassingen. Deze aanpak maakt het voor jou als werkgever eenvoudiger om de inzetbaarheid van je team te waarborgen, terwijl je medewerkers de regie behouden over hun eigen gezondheidstraject. Met Motivation@Work kies je voor een transparante, inclusieve en waarde-gedreven dienstverlening die zowel jouw organisatie als je medewerkers ten goede komt.

Motivation@Work: Samen sterker

Bij Motivation@Work combineren we proactieve ondersteuning met heldere inzichten om een gezondere en meer betrokken werkomgeving te creëren. Ons 'Vitaal@Work'-platform vormt het kloppend hart van deze aanpak, waarbij medewerkers de regie hebben over hun eigen inzetbaarheidstraject. Ze krijgen snel toegang tot professioneel advies en ondersteuning, volledig afgestemd op hun persoonlijke behoeften. Dit versterkt niet alleen hun welzijn, maar bevordert ook actieve betrokkenheid bij hun werk.

Als werkgever profiteer je van regelmatige bedrijfsrapportages die inzicht geven in de effectiviteit van onze inspanningen. Deze rapportages gaan verder dan alleen evaluatie; ze vormen een basis voor actieve samenwerking. We streven ernaar om niet alleen te reageren op behoeften, maar ook om samen met jouw organisatie het beleid op het gebied van inzetbaarheid en welzijn vorm te geven en te optimaliseren. Door ons te positioneren als een verlengstuk van jouw HR-afdeling, met diepgaande kennis van de uitdagingen en kansen, creëren we samen impact.

Onze aanpak bij Motivation@Work is meer dan alleen het ondersteunen van medewerkers; het is een strategie om de inzetbaarheid, vitaliteit en productiviteit binnen jouw organisatie te bevorderen. Door medewerkers als regisseurs van hun eigen inzetbaarheidstraject te positioneren, minimaliseren we niet alleen de kosten en risico's van verzuim, maar bouwen we ook aan de veerkracht en betrokkenheid van het gehele team.