SAMEN ZELFSTANDIG

Zelfstandig, maar zeker niet alleen, dankzij mijn collectief en kennisplatform

Al jaren werk ik met veel plezier als zelfstandige. Dat geeft mij optimale bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om mijn eigen koers uit te stippelen. Dat vind ik heerlijk. Maar soms heb je ook als freelancer behoefte aan een sparringpartner van hetzelfde kaliber. Of krijg je zó’n grote opdracht, dat een extra paar handen en hoofden meer dan welkom is.

Precies daarom heb ik mij aangesloten bij een bemiddelaar (Rochewood) en een collectief en kennisplatform voor en door casemanagers, gespecialiseerd in sociale zekerheid (Samen Zelfstandig).

Zo ben ik wel zelfstandig, maar niet alleen. Een goed idee voor mijzelf, maar uiteindelijk ook voor mijn opdrachtgevers; samenwerking creëert inspiratie, maar ook hogere kwaliteit en meer continuïteit. Ik word er een betere casemanager van!

Rochewood
Rochewood werd in 2011 opgericht door vier ondernemers, die de beste werkgever en bemiddelaar wilden worden op het gebied van carrières in de financiële dienstverlening. Dat idee sloeg aan: inmiddels telt Rochewood 100 professionals en werken er 14 stafmedewerkers op het kantoor in Harderwijk. Medio 2017 werd het onderdeel Inkomen en Verzuim opgericht, met de focus op sociale zekerheid en (duurzame) inzetbaarheid.

Die uitbreiding kwam mij prima uit: Rochewood wil graag de beste zijn op zijn gebied, ik op het mijne. Het is dus niet verwonderlijk dat wij een goede match hebben met elkaar. Vandaar dat ik mij met plezier heb aangesloten bij deze organisatie en Rochewood regelmatig als bemiddelaar fungeert bij het verkrijgen van grotere opdrachten. Dat biedt mij extra continuïteit en zekerheid als freelancer.

Samen Zelfstandig
Op 1 september 2020 kreeg mijn samenwerking met Rochewood een extra verdieping: ik ben via deze bemiddelaar lid geworden van Samen Zelfstandig. Dit is een collectief, bestaande uit een groep casemanagers die net zo bevlogen zijn in het vak als ikzelf.

Samen Zelfstandig biedt organisaties die kampen met verzuimproblematiek de mogelijkheid om ervaren, kwalitatief hoogstaande casemanagers in te huren op interim basis. Je wordt niet zomaar lid van dit collectief; er gaat een strenge selectieprocedure aan vooraf.

Je moet voldoende kennis, expertise en ervaring in huis hebben om onderdeel te mogen worden van Samen Zelfstandig. Zo weet een opdrachtgever dat hij iemand inhuurt die écht verstand heeft van casemanagement als hij aanklopt bij het collectief.

Ik ben niet alleen als lid en freelancer in te huren via Samen Zelfstandig; het collectief is voor mij ook een belangrijk kennisplatform en fijne ontmoetingsplek om te sparren met vakgenoten. Omdat deze opzet mij zo aanspreekt ben ik met veel plezier een van de aanjagers van deze ‘club’ geworden. Ik vertegenwoordig de leden van het collectief en geef graag het podium aan nieuwe ideeën.